HTML

pá"LINK"a-"ÜGYEK"

Mottó: *Igyál hogy élj, de ne azért élj, hogy igyál.* ÜGYEK a pálinkáról, a szakmáról, hasznos dolgok a kulturált fogyasztásról, haszontalan az alkoholizmusról, mindez azoknak, akiket érdekel, akiket nem, akiket felháborít, akiket nem!

Friss topikok

Linkblog

SEMMIBŐL VALAMI, avagy pálinkaverseny, másként!

sompalinka 2010.11.26. 20:11

 

A magyarországi pálinkaversenyek problematikájáról többször értekeztem, próbáltam vázolni a szakmaiatlan versenyek körülményeit, a visszásságokat, azok következményeit, az érdekviszonyok sajátos működését, mindezekkel az alábbi helyeken lehet találkozni:

 

PÁ(LINK)ÁS (ÜGY)EIM...

 

Én... Te versenyzel, Ő nem versenyzik!

 

A nap ígéretes híre...

A vidékfejlesztési miniszter, Fazekas Sándor a pálinka rangjának nemzetközivé emelésének érdekében rendeletet hozott. A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent rendelet szerint az évente megrendezendő Országos pálinka- és törkölypálinka-verseny a nemzeti italnak hitelét, hírnevét olyan magas színvonalú, nemzetközileg elismert országos rendezvény révén hivatott erősíteni, amely keretében Magyarország egész területéről származó terméket lehet nevezni, minőségüket elbírálni és díjazni. „(OrientPress)

 

Ez igen! Ez jól hangzik! Persze azt gondolhatnánk, eddig is így volt, ezidáig is így kellet volna lennie, mert nem csak a miniszter úr, de Gibbon is megmondta:

Mindennek, ami emberi, fejlődnie kell, vagy szükségképpen visszafejlődik.” Nos ez igaz, igaz mert a pálinkaversenyek ezidáig elvben, még inkább a gyakorlatban, tényleg nagyon „emberiek”, mondhatnám „emberközeliek” voltak, melynek következményeként a végeredmény irreálisra, érezhetően "barátira", már-már embertelenre sikeredett! Így aztán szükségképpen ezen versenyek szakmaisága, minősége dinamikusan visszafejlődött, röviden, a versenyek amortizálódtak! Ami nem feltétlen a pálinka hibája!

 

Idézet...

A verseny rangjának emelése érdekében korlátozza a rendelet egyéb pálinkaversenyek rendezését oly módon, hogy a szabályzat szerint egyéb megmérettetés nem rendezhető „országos”, „nemzeti”, „hazai” vagy „magyar” megnevezéssel.”

 

Ez nem semmi, sőt, ez inkább az utóbbi évek különféle zavaros elnevezésű, rendezésű „semmi-versenyei” helyett olyan valami, ami alapjaiban más...lehetne! Lehetne, ha menet közben, ahogy az lenni szokott, nem épül be ismét gyenge láncszem, ami miatt, a szépreményű valamiből, ismét halmaznyi semmi lesz! Hogy miért? Nemere István megmondta, „Minden emberi vállalkozás leggyengébb láncszeme - az ember.” Lássuk be, az eddigi pálinkás-versenyek környékén bizony sok-sok gyenge láncszem volt, ami permanens módon gyengítette, könnyítette a rendszert. No de majd meglátjuk!

 

Idézet...

A termékek, illetve előállítóik nyereménye, hogy használhatják majd az „ország legjobb…”, „Magyarország legjobb…”, valamint „országos”, „nemzeti”, „hazai”, illetve „magyar” jelzőket termékeiken.”

 

Korrekt! Nincs mit hozzátenni!

De azért... Szent Miklós legyen veletek, őrizze lépéseiteket, vigyázza tetteiteket!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://somojopalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr802475512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása