HTML

pá"LINK"a-"ÜGYEK"

Mottó: *Igyál hogy élj, de ne azért élj, hogy igyál.* ÜGYEK a pálinkáról, a szakmáról, hasznos dolgok a kulturált fogyasztásról, haszontalan az alkoholizmusról, mindez azoknak, akiket érdekel, akiket nem, akiket felháborít, akiket nem!

Friss topikok

Linkblog

Kemény kuruc, kemény (otthon-főzött) pálinkával...

sompalinka 2010.03.07. 20:58

Pálffy úr!

 

A demokrácia szabályai szerint, kulturált módon, a médiákban tett nyilatkozatára, illetve egy kiragadott gondolatára kívánok reagálni. Jelzem, hogy olvastam, értem amit pálinka ügyben fejtegetett, de elfogadni nehezemre esik. Tudom, ez az Ön véleménye, ezzel semmi baj! De...

Nos, ezt mondta...

Otthon marad a bevétel a családban, az emberek nem mennek a kocsmába, a multinacionális szeszipar nem a nyomoron gazdagodik meg.”

 

Véleményem szerint a fenti kijelentés pálinka-szakmai értelemben szakmaiatlan, populista, demagóg, és a következményekkel nem számol, árt a pálinkának, a hungarikumnak. Tudja, az „otthonfőzés” jelenleg is virágzik, most még illegálisan, ahol primitív technikával, szakértelem nélkül, küszöbérték körüli, alatti minőségben készül a pálinka, ellenőrizetlenül. Tudja, nagyon nehéz, sőt lehetetlen primitív, „labancos” pálinkafőző eszközökkel, betyáros szakmai ismeretekkel, szakmai értelemben jó minőségű pálinkát „kikuruckodni”. Az ilyen módon készült pálinka sok esetben hemzseg a szakmai hibáktól, gyakorlatilag a benne lévő alkohol dominál, ez adja az „értékét”, a kemény „kuruc-ságát”, amivel talán labancot lehetne üldözni Európán át. Annak meg, ma már nincs értelme!

 

Kérem ne higgye, hogy ez a tradíció, ennek ahhoz nincs köze, ez a tevékenység nem a minőségről, a pálinkáról, a pálinka nyújtotta élményről szól, hanem a feketegazdaság része most is, és az lesz az Ön által említett liberalizációt követően is! Szóval, az lesz a helyzet, hogy az otthon főzött pálinka ugyanúgy a kocsmákba, bögrecsárdákba, és egyéb fogyasztási csatornákba kerül

a főzetővel, a családjával, a család pénzével együtt, tehát a kocsmák kiürülése illúzió, nem várható, sőt az alkoholizmus tovább tombol, rombol. Akkor ez kinek lesz jó?

 

Nos, én is elmondtam a véleményemet, és tudja miben különbözik az Önétől? Egyszerű, én a szakmáért, a minőségi pálinkáért, a közteherviselésért, az alkoholizmus ellen szóltam, Ön pedig mindezek fordítottjáért, kemény kuruc emberként, a szavazatokért szólt!

Ezért egyetértek, Ön valóban kemény kuruc ember, magyar társadalmat, pálinka szakmát sújtó labancos logikával!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://somojopalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr501817308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása