HTML

pá"LINK"a-"ÜGYEK"

Mottó: *Igyál hogy élj, de ne azért élj, hogy igyál.* ÜGYEK a pálinkáról, a szakmáról, hasznos dolgok a kulturált fogyasztásról, haszontalan az alkoholizmusról, mindez azoknak, akiket érdekel, akiket nem, akiket felháborít, akiket nem!

Friss topikok

Linkblog

ÚJABB pá-(LINK)-a ÜGY...

sompalinka 2010.02.19. 21:56

Még alig-alig sikerült kihevernem azt a sokkot, melyet az otthoni pálinkafőzés bevezetésének réme okozott, íme itt az újabb sokk. Az alábbi hír érkezett, idézem...

 

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Gőgös Zoltán földművelésügyi államtitkár rámutatott:...egy törvénymódosítási törekvés szerint a jövőben - kizárólag az ellenőrzött főzdékben - 10 literig adómentesen is elő lehetne állíttatni pálinkát.”

 

Szóval, Bernard egyszer régen azt találta mondani, hogy az „A kísérletező, aki nem tudja, mit keres-nem érti meg, amit talál.”  Ennek szellemében, így a választások hajnalán politikusaink „beindulnak”, és kezdenek kísérletezni, majd lázasan keresgélni, mert ők tudják, a szavazatot, a szavazatokat kell keresni, találni, és ha megtalálják, azt értik is! Ennek érdekében, sajnos, különböző fajsúlyú ügyekbe, pálinkaügyekbe keverednek, majd a végén, amit ez ügyben találnak, majd nem értik! Nem értik, hogy amit találtak pálinkaügyben az nem jó, az zavaros, és káros mint a frissen főzött zugpálinka, illetve ez esetben talán egyvalamire nagyon jó, a feketegazdaság megtámogatására. Persze, ez így bonyolult, de ha átgondolom, hogy egyszer csak jön a bérfőzdékben főzetett, nem mindig jó minőségű, 10 literig adómentes pálinka, kiegészülve a 10 liter feletti, szintén nem túl jó minőségű, de kedvező adózású pálinkával, és hogy a portfólió teljes legyen, érkezik az otthon főzött, rettenetes minőségű zugpálinka, ami aztán elindul bódító útjára, és majdan a bögrecsárdákban, a kocsmákban, és az egyéb értékesítési csatornákban landol, értékesül, rettenetes „versenyképes” áron. Mondhatnánk, nem baj, az a dolga!

 

De baj, mert ezen pálinkák után csak részben, vagy egyáltalán nem fizették meg a jövedéki adót, nincs ÁFA, és legálisan nem jelennek meg az egyéb fizetendő járulékok sem. Tehát a politikus tudta, hogy amit keresett, a szavazatot, azt megtalálta, de amit ezentúl talált, nem tudja, vagy nem akarja tudni, hogy az nem korrekt a pálinkával, a szakmával szemben, és inkorrekt a társadalom egy jelentős részével szemben. Mert azt is tudjuk, hogy ma Magyarországon kevesen fizetnek sok adót, és járulékot, ők érthetően rosszul érzik magukat, sokan pedig nem fizetnek semmit, és még jól is vannak! Így közös a közteher?

Ezek után, kérdem én, T.„pálinkás” politikusok, Önök hogy vannak?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://somojopalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr21774735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása