HTML

pá"LINK"a-"ÜGYEK"

Mottó: *Igyál hogy élj, de ne azért élj, hogy igyál.* ÜGYEK a pálinkáról, a szakmáról, hasznos dolgok a kulturált fogyasztásról, haszontalan az alkoholizmusról, mindez azoknak, akiket érdekel, akiket nem, akiket felháborít, akiket nem!

Friss topikok

Linkblog

A PÁLINKA VÉDŐANGYALAI ?!

sompalinka 2009.12.17. 21:44

Mondhatnám azt is, hogy azt a rézfán fütyülőjét, de hát részben ennek  a rézangyalnak nincs fütyülője, sem Fütyülőse, aztán meg mit keresne a rézfán, bár lehet hogy szakmailag legalább rézközelbe - de nem üst közelbe - kerülhetne. Aztán meg pálinkája sincsen, a rézangyalát!

Az az, van mert össze (vissza) vásárol, utazó, angyalian szárnyaló, blendelő szakértőik révén. Ha ez így megvan, akkor jöhet a nagy mutatvány, a keverés, az illatok, ízek (réz)angyali harmóniájának kialakítása. Itt aztán, ha az országos angyali röpködés során hiba csúszik be, netán hibás párlatrészek kerültek a rendszerbe, akkor jöhet a (ál)tudományos módszerek alkalmazása, az egységes (ál)minőség érdekében. Érkezik a gyümölcságy, jön a méz, és kész a prémium minőségű pálinka, a rézangyalát! Mindezt erős marketinggel megtámogatják, hihetőnek mutatnak hihetetlen dolgokat, szakmáról beszélnek erkölcsi alapok nélkül, súrolva a felelőtlenség határát, a rézangyalát!

Ez a tevékenység az, amire mondhatjuk, rézből vaskarika, semmi köze a szakmához, sem a rézkariához, sem a vaskarikához. Semmihez! Az egész szakmai demagógia, angyali módon eladva!

Azt fütyülik a rézfán fütyülők egyfolytában, hogy a kulturált alkoholfogyasztás terepe a különféle fesztiválok. Hát az a rézfán fütyülő madár, aki repült már ilyen terep felett, az valószinű madártávlatból is alkoholfüggővé vált, és jó eset az ,hacsak azzá! Ez az ingoványos, elő-utópárlati keménységű köddel borított terep, nem hogy alkalmas, de alkalmatlan a hangzatos cél elérésére, mitöbb a kulturált frissvíz fogyasztási szokások alakítására sem. Viszont alkalmas értékes "rézpénzek" kíméletlen begyűjtésére, a rézangyalát! Mindez hangzatos szakmaiatlan filozófiával körítve, a rézangyalát! Ez nem annyira angyali! Ez ördögi!

Szóval, a rézangyalok nem igazi angyalok, ugyan rézből lettek, de szakmailag súlytalanok, tudományuk alapját - így a végén - a "fából, vaskarikát" elv képezi, amit nagyívű marketinggel támogatnak. Ez nem lenne nagy baj, ha nem tekintenék a fogyasztót, a szakmát olyannak, akikkel el tudják hitetni, hogy létezik fából vaskarika, összevásárolt pálinkából, prémiumpálinka ! Ez nem lehet, mint ahogy az sem, hogy a mostani  rézangyalból egyszer igazi Pálinkás Rézangyal lesz! A rézangyalát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://somojopalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr631605479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása