HTML

pá"LINK"a-"ÜGYEK"

Mottó: *Igyál hogy élj, de ne azért élj, hogy igyál.* ÜGYEK a pálinkáról, a szakmáról, hasznos dolgok a kulturált fogyasztásról, haszontalan az alkoholizmusról, mindez azoknak, akiket érdekel, akiket nem, akiket felháborít, akiket nem!

Friss topikok

Linkblog

Egy (JÓ)borverseny ismérvei, pálinkásoknak!

sompalinka 2011.06.04. 13:04

 

A hír eredete:

 

 

 

 

 

 

A hír lényege:

  • A hazai borszakma legnagyobb presztízsű megmérettetésének, a Pannon Bormustrának június 2-án, a Budai Gourmet fesztiválon hirdették ki a végeredményét.”

  • Május közepén ismert nemzetközi borítészekből és hazai szakemberekből álló 8 tagú zsűri (Caroline Gilby MW, Isabelle Legeron MW, Mészáros Gabriella, Kató András, Andreas Larsson, Matt Kramer, John Szabo MS, Ronn Wiegand MW) kóstolta végig a nevezett borokat és választotta ki a csúcsborokat és a különdíjasokat.”

 

A fenti néhány leírt mondat  nem láttatja kellő hangsúllyal a mögöttes teljes, és igényes szakmai tartalmat, mely tartalom, egy színvonalas borverseny elengedhetetlen tartozéka. A mondatok mögé nézve, ha én pálinkás versenyszervező lehetnék, mellesleg nem leszek, sok mindent átgondolnék, másként cselekednék, akár Trabanttal is, de az Isten háta mögötti semmiből kikeverednék, és azt hiszem feltétel nélkül követném a Pannon Bormustra példás tevékenységét, amely számomra ezt üzeni:

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  • Magas szakmai presztízsű verseny, ebből következően a bizalmi indexe magas, mert a résztvevő versenyzők elismerik szakmaiságát, pártatlanságát, ennek megfelelően mindenki aki számít, ott van! Ott van mert rangja van! Az utólagos kifogások, az elégedetlen megnyilvánulások száma vélhetően hibahatáron belül mozog, tehát nem jelentős! Azért ez pozitív komforthelyzet, ami egy verseny utóéletében óriási jelentőségű, mi több érték, érdem, mert ezt követően a versenyzők is, a zsűri is jól érzi magát, nincs harc, nincs forradalom, és hát a fogyasztó is jól jár, mert reális képet kap kedvenc borairól,  számon tartja az ilyen versenyeket, és az itt elért eredményeket!
  • Ami kiemelkedő fontosságú, az a pártatlanság, erre viszont garancia a zsűri összetétele. Ezen esetben tiszta a képlet, ugyanis a zsűri létszámának több mint 70% a külföldi! Tehát a nyugodt, pártatlan 2/3-ad biztosított, ez így szilárd ellensúly a verseny hevében esetlegesen feltörő pártosságnak, káosznak, a lappangó mutyinak!

  • A zsűri létszáma kimondottan kedvező! A 8 fő az objektív szakmai véleményét, ítéletét nagy pontossággal, és hatékonyan képes szinkronizálni, ugyanakkor a kisebb-nagyobb véleményeltérések helyben, azonnal rendezhetők. Szükségtelen a felduzzasztott zsűrilétszám, nem kell ilyen-olyan "baráti" csúcszsűri, ellentétben a politikával, itt  nem szükséges a további széleskörű érdekegyeztetés, mert az csak káoszt okoz, hamis érdekeket szolgál!

Nos, tudom szabadságharcos gondolatok ezek, forradalmi hevülettel, de ha ki akarunk jönni az Isten háta mögötti, isteninek nem mondható (pálinka)"versenyhelyzetekből", akkor merjünk mai forradalmárok lenni, mert a korszerűtlen "partizán-munka" ma már nem trendi!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://somojopalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr992956348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása